Home / Over Thorn / News / Urba haalt in Frankrijk top ontwerpprijs 2015 binnen

Urba haalt in Frankrijk top ontwerpprijs 2015 binnen

  • Urba scoops top 2015 design award in France
  • Urba scoops top 2015 design award in France
Feb 02, 2015

De innovatieve nieuwe stedelijke LED-lantaarn, Urba, van Thorn, heeft de prestigieuze "Etoile Observeur du Design 2015" prijs gewonnen tijdens de Sterren Awardceremonie in Parijs. Urba is een veelzijdige stedelijke LED-lantaarn die exclusief is ontworpen door de wereldberoemde architecten, stedelijke planners en ontwerpers Wilmotte & Industries.

Observer du Design, die door de APCI (Sector voor de promotie van industriële creaties) is ontwikkeld, is een prijs die uitgereikt wordt voor innovatieve prestaties via ontwerp. De award promoot ontwerp als een belangrijke factor voor concurrentie in het bedrijfsleven, en stimuleert bovendien economische, sociale en culturele innovatie.

APCI beschrijft Urba als een "eigentijds, energiebesparend, innovatief en veelzijdig armatuurassortiment dat aan alle soorten stedelijke en architectonische omgevingen kan worden aangepast. Het ontwerp is zeer smal aan de voorkant van het product waarna de lichtbron geleidelijk breder wordt naar de kruising met de paal en daarmee harmonieus technische componenten met elkaar integreert en bovenal een formele continuïteit creëert."

"De aluminium armatuur heeft geen uitwendige versierselen of overmatige styling en is gecoat met een zwarte epoxy-verf met een lichte korrel. De lichtbron daarentegen bestaat uit een reeks gelakte aluminium en glazen koudlichtlampen. Met dit contrast wordt een “signatuur” gecreëerd – een herkenbare identiteit zowel overdag als ’s-nachts. "

"En tot slot optimaliseert een opwaarts lichteffect visueel comfort."

De Global Product Manager voor decoratieve buitenverlichting van Thorn, Corinne Delor, merkt op: "We zijn ontzettend blij dat we deze prijs voor Urba hebben gewonnen, vooral omdat Thorn het enige armaturenbedrijf was dat dit jaar vertegenwoordigd was. Observeur du Design kijkt niet alleen naar esthetiek, maar ook naar de energiezuinigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van het product. Deze prijs geeft aan dat Urba aan al deze voorwaarden voldoet."

Voor meer informatie over Urba, klik hier.

← Terug naar overzicht