Home / Over Thorn / News / Sportveldverlichting van Thorn

Sportveldverlichting van Thorn

  • Atlis flicker free.jpeg
Aug 15, 2014

Altis en Champion in de schijnwerpers

De revolutie die in de media plaatsvindt, leidt ertoe dat de beelden die vanuit een stadion, vanaf een atletiekbaan of ander sportveld worden uitgezonden essentieel zijn voor de manier waarop een team wordt gezien. Veranderingen in de manier waarop sportprogramma’s op TV worden uitgezonden en het plaatsen van camera’s op zo’n beetje alle mobiele toestellen die er bestaan, vragen om goede verlichting. Omdat slow-motioncamera’s en regisseurs topsporters heel dichtbij moeten kunnen halen betekent dit dat de verlichting zelf op een veel hoger niveau moet presteren. Thorn heeft hierop gereageerd met een assortiment ‘intelligente’ verlichtingssystemen met innovatieve optiek, grotere functionaliteit, optimale schakeling en adaptieve regeltechnologie. Dit, gekoppeld aan onze expertise op het gebied van sportverlichting maakt het mogelijk om een optimaal verlicht toneel te bieden dat aan de meest geavanceerde eisen van de media voldoet.

De nieuwe Altis krachtige ontladingssportveldverlichting die speciaal voor internationale HD-sportuitzendingen is ontwikkeld, wordt nu geleverd met een gegarandeerd flikkering-vrij systeem dat elektronisch kan worden geregeld. Gecombineerd met de gepatenteerde hoogwaardige optiek, voldoet Altis aan alle eisen van super slow-motion sport-TV en HDTV. Altis heeft een specifieke optiek die bestaat uit een gepatenteerde roterende reflector die uit vier zijdelen, een keerschot en een achter-reflector bestaat. Het biedt een unieke combinatie van fotometrie om aan het allerbeste op verticaal verlichtingsgebied te voldoen.

Altis past de allernieuwste korte-boog tweezijdige lampen toe die een betere lichtopbrengst, kleurprestatie en kleurtemperatuur bieden, essentieel voor een kwalitatief hoogstaande kijkervaring. Uitstekende thermale regeling en een goed doordachte mechanische constructie zorgen er verder voor dat het licht tijdens de toepassing zeer consistent en stabiel blijft. Het slanke en lichtgewicht ontwerp van Altis maakt integratie in zowel nieuwe als verbouwde structuren mogelijk. Bovendien heeft de verlichting diverse kenmerken die installatie en onderhoud vergemakkelijken, zoals gereedschapsvrije vervanging van lampen, toegang vanaf de achterzijde tot de ontstekingskast, richtpunten aan beide zijden en een nauwkeurig richttoestel.

De Champion sportveldschijnwerper is speciaal ontwikkeld voor ruimtes waar de regeling van indringend licht essentieel is. Champion verlichtingsprogramma’s kunnen aan de beste gebruiksnormen voldoen en leveren klasseverlichting buiten het veld. Het product is ontwikkeld voor installatie zonder kanteling, waardoor kunstmatige gloed vanaf de lucht, schittering en indringend licht sterk worden verminderd. Het optische ontwerp is opgebouwd rond het platte glazen ontwerp en geïntegreerde vizier voor totale beheersing van schittering en indringend licht (0 cd op 90°). Champion biedt vanaf de geïnstalleerde positie diverse lichtspreidingen aangezien met de drie instelbare lampposities licht altijd zodanig gericht kan worden dat door de positie van de lamp uniformiteit optimaal wordt bereikt zonder de noodzaak om de projector te kantelen, waarmee het licht op 75o wordt afgeschermd. Voor installatie- en positioneringsgemak is de ontstekingskast strategisch op het hoofddeel van de schijnwerper geplaatst. De gescharnierde deur opent met een automatische voedingsonderbreking en de lamp kan in het huidige model nu ook zonder gereedschap worden geïnstalleerd en vervangen. Richtpunten aan de boven- en zijkanten van de armatuur maken het verlichtingsproces nog gemakkelijker.

Klik hier voor meer informatie Atlis and Champion.

← Terug naar overzicht