Home / Over Thorn / News / De Thorn-ervaring: een partnerschap op basis van vertrouwen en innovatie

De Thorn-ervaring: een partnerschap op basis van vertrouwen en innovatie

  • The Thorn Experience: a partnership based on trust and innovation
  • The Thorn Experience: a partnership based on trust and innovation
  • The Thorn Experience: a partnership based on trust and innovation
  • The Thorn Experience: a partnership based on trust and innovation
Jun 16, 2015

Met een geschiedenis van meer dan 85 jaar, heeft Thorn een reputatie verworven voor innovatie en expertise. Door de jaren heen zijn in veel van de 100 landen waarin Thorn werkzaam is blijvende partnerschappen met lokale autoriteiten en gemeenten ontwikkeld, sommige van wel 50 jaar. Deze worden nu ook wel de Thorn-ervaring genoemd. Durham County Council is slechts één van de levende voorbeelden hiervan.

"Thorn Lighting is al sinds de jaren 60 een partner op het gebied van straatverlichting van Durham County Council. Onze ervaring is dat we veel profijt hebben van een langlopende inkooprelatie met Thorn omdat dit ons het voordeel van doorlopende product- en serviceverbetering oplevert.” Darren Hubbard, Senior Street Lighting Engineer, Durham County Council.

Met een bevolking van meer dan 500.000, is Durham County Council één van de grootste lokale autoriteiten in Engeland. Het is een van de vele lokale autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland die al meer dan 50 jaar met Thorn samenwerken.

Samenwerken om het energieverbruik met 40% terug te brengen

Tegenwoordig nemen de 86.000 straatlantaarns en verlichte verkeersborden in de hele regio het grootste deel van de energiekosten voor hun rekening. In overeenstemming met het Britse Carbon Reduction Commitment Energy Efficiency Scheme (CRCEE) en de Britse Climate Change Act, werkt de gemeente er hard aan om het energieverbruik en de CO2 emissies in 2016 met 40% verlaagd te hebben.

Een belangrijk deel van het initiatief is de modernisering van conventionele technologie door de toepassing van LED. Als onderdeel van een groot doorlopend programma om alle inefficiënte lantaarns van de gemeente te vervangen is Thorn begonnen met het leveren en aanbevelen van energiezuiniger producten naarmate de technologie beter werd. Tot dusverre heeft Durham County Council meer dan 14.000 LED-straatlantaarns geïnstalleerd. Oracle S werd in 2010 geïnstalleerd omdat de armatuur in die tijd de meest efficiënte oplossing bood; er werden meer dan 8.000 van geplaatst. Meer recentelijk, in 2013, heeft Thorn een contract gewonnen op basis van de prijs, fotometrische prestatie en efficiëntie van de Isaro LED en R2L2 LED-lantaarns. Zij werken er nu aan om deze lantaarns over een periode van 6 jaar te leveren en installeren. Tot nu toe zijn meer dan 6.000 van deze armaturen geplaatst.

Samantha Berry, Key Account Manager, legt uit: "Bij Thorn zetten we ons in voor onderzoek en ontwikkeling, en zorgen voor doorlopende productverbetering. Door de meest efficiënte LED-modules zodra ze op de markt komen te installeren, profiteert Durham County Council van betere prestaties en grotere energiebesparingen. Wat zeer belangrijk is, is dat de overstap naar LED-verlichting en reductie in verlichtingsklassen hen jaarlijks een energiebesparing van meer dan 50% opleveren. Ons vermogen om een kwaliteitsproduct te produceren en leveren in overeenstemming met het veeleisende toepassingsprogramma van Durham County Council is essentieel voor het succes van dit proces tot op heden geweest."

Darren merkt op: "Door op onze vorige ervaringen en geslaagde projecten voort te bouwen kunnen we altijd meer van Thorn verwachten en ervaren. We profiteren van snellere installatieprocessen en lagere energieconsumptie plus grotere efficiëntie qua service. Ik verwacht dat in de toekomst de producten en diensten die door Thorn geleverd worden steeds beter worden, een nog grotere kwaliteit en prestatie zullen bieden en toch uitstekende waar voor het geld blijven".

Voor de volledige casestudie van Durham County Council klikt u hier.

Om onze Straatverlichtingsbrochure te downloaden klikt u hier.

← Terug naar overzicht