Home / Over Thorn / News / Thorn transformeert de boog van Wembley Stadium met gekleurde LED-verlichting

Thorn transformeert de boog van Wembley Stadium met gekleurde LED-verlichting

  • Wembley_arch
Sep 24, 2014

Wembley Stadium in samenwerking met de verlichtingspartner van haar communicatiebedrijf EE, Thorn Lighting, heeft de iconische boogverlichting van het stadion vervangen met een speciaal ontwikkeld LED-verlichtingssysteem dat zowel voor gekleurd licht als bewegende lichteffecten is ontwikkeld.

De nieuwe verlichting betekent dat de boog in een eindeloze verscheidenheid aan kleurrijke mogelijkheden kan worden verlicht. Roger Maslin, Managing Director van Wembley National Stadium Ltd, legt uit: “We kunnen de boog nu gebruiken voor grote, indrukwekkende en vermakelijke uitingen die overal in Londen kunnen worden gezien. Met zoveel verlichtingstaferelen zijn de mogelijkheden fantastisch. Van het kruis van St. George tot de bedrijfskleuren van onze sponsor EE en onze charitatieve partners. De verlichting is transformationeel en opwindend."

Pat Holley, Senior Lighting Designer bij Thorn, die het ontwerpschema voor de verlichting gedurende het project heeft ontwikkeld, legt uit: “Het verlichtingssysteem van de boog bestaat uit een dynamische schijnwerper met rode, groene, blauwe en witte LED-chips. 50% van de LED-chips is wit en de overige bestaan uit gelijke hoeveelheden rood, groen en blauw.” Kevin Stubbs, UK Technical Manager, voegt toe: "Wat belangrijk was, was dat Wembley het nieuwe ‘wittere’ LED-wit wilde zodat dit gecombineerd kon worden met het wit van het oude metalen halogenidesysteem. Daarom moesten wij het LED-wit afstemmen om deze consistentie te bereiken."

De boog, die 133 meter hoog met een breedte van 315 meter en een doorsnee van 7,4 meter is, is de langste uit één overspanning bestaande dakconstructie in de wereld. Hij is zo groot dat de London Eye eronder zou passen en er een trein doorheen zou kunnen lopen. Als de boog op een heldere avond wordt verlicht, kan hij van zo’n 33 km afstand worden gezien. De lokale specialistische onderaannemer van Wembley, Hollandia – een expert in de toegangs- en onderhoudsbehoeften van de boog - heeft de nieuwe verlichting geïnstalleerd. Om de installatie te versnellen heeft Thorn een specifieke beugel gecoördineerd en ontworpen zodat de bestaande bevestiging kon worden gebruikt. Het hart van de nieuwe verlichtingsoplossing is het regelsysteem dat door Thorn met een partner is ontworpen en waarmee de eindeloze mogelijkheden van de LED-verlichtingsinstallatie tot leven worden gebracht.

← Terug naar overzicht