Home / Toepassingen / Case Studies / Sport / Arendal Sports Park, Norway

Arendal Sports Park, Norway

  • Arendal Sports Park, Norway
  • Arendal Sports Park, Norway
  • Arendal Sports Park, Norway
  • Arendal Sports Park, Norway
  • Lamprendement

    Lamprendement

    Hoe efficiënt een lamp elektriciteit in licht omzet (lm/W).

  • Ballastclassificatie

    Ballastclassificatie

    Regelt de stroomvoorziening naar de lamp (Energy Efficiency Index of EEI).

  • Lichtverdeling

    Lichtverdeling

    Het licht wordt geregeld en uitgezonden door een armatuur dat optieken gebruikt die het licht naar de juiste locatie richten en sturen.

  • Systeemrendement

    Systeemrendement

    De combinatie van optische en thermische controle in de armatuur (armatuur lm/W) Lichtregeling Aanwezigheid/afwezigheid Aanwezigheid: de lichten gaan automatisch aan en uit op basis van beweging. Afwezigheid: de lichten gaan automatisch uit en moeten met de hand ingeschakeld worden. Daglicht De kunstmatige verlichting reageert op het natuurlijke licht Constante verlichtingssterkte Zorgt voor het juiste verlichtingsniveau tijdens de totale levensduur Taak.

  • Aanwezigheid/afwezigheid

    Aanwezigheid/afwezigheid

    Aanwezigheid: de lichten gaan automatisch aan en uit op basis van beweging. Afwezigheid: de lichten gaan automatisch uit en moeten met de hand ingeschakeld worden.

  • Daglicht

    Daglicht

    De kunstmatige verlichting reageert op het natuurlijke licht.

  • Constante verlichtingssterkte

    Constante verlichtingssterkte

    Zorgt voor het juiste verlichtingsniveau tijdens de totale levensduur.

  • Taak/situatie-instelling

    Taak/situatie-instelling

    De gebruiker kan verschillende scènes kiezen en de verlichting aan verschillende taken aanpassen.

  • Automatische uitschakeling

    Automatische uitschakeling

    Automatische uitschakeling zorgt ervoor dat tijdens onbezette uren alle lichten uitgeschakeld zijn.

  • Taakverlichting

    Taakverlichting

    Verlichting van het taakgebied met de juiste hoeveelheid licht.

  • Verlichtingszones

    Verlichtingszones

    De verlichting wordt in zones onderverdeeld op basis van bezettingspatronen of raamlocaties.

  • Onderhoudsschema

    Onderhoudsschema

    Het onderhoud moet worden uitgevoerd met inachtneming van de ouderdom van het product, prestatie en omgeving.

  • Verspild licht

    Verspild licht

    Alle verkeerd gericht licht is verspild licht.

  • Reflectiefactor

    Reflectiefactor

    Licht wordt weerkaatst door alle oppervlakken in de ruimte.

  • Visible Smart Metering

    Visible Smart Metering

    Resultaten van acties zijn snel te zien in verminderd of vermeerderd energiegebruik.

Clan C LED kiest voor buitenverlichting bij Arendal Sports Park

Sør Amfi Arendal in Noorwegen werd in augustus 2012 voltooid. De faciliteiten, die een gezamenlijk project van de stad Arendal, Aust-Agder en de sportdienst zijn, bestaan uit een overdekte tennishal, sporthal en fitnessruimte, een administratief gebouw, VIP-kamers en een fitnesscentrum. De buitenfaciliteiten omvatten tennisbanen en volleybalvelden, evenals parkeerplaatsen en landschapsfuncties.
In samenwerking met aannemer Agder El.Installasjon AS, leverde Thorn de buiten- en binnenverlichting, voornamelijk voor de gemeenschappelijke ruimtes waar mensen samenkomen en zich verplaatsen. De designconsultant van de aannemer en architect speelden een leidende rol bij de keuze van de armaturen.

Van de zeven gekozen armaturen, wordt Clan C LED gebruikt in de parkeergarage en loopbruggen naar het gebouw, evenals op de volleybal-, skate- en tennisbanen. Gekozen voor zijn subtiele, moderne eigenschappen, biedt Clan C LED een breed en consistent gamma bestaande uit drie beugel collecties, twee optica en 15 lampen. Clan C LED biedt eveneens straat- of asymmetrische verlichting en omvat dimmings- en bedieningsopties om het energieverbruik te optimaliseren.

De state-of-the-art LED-versies gekozen voor Sør Amfi Arendal (39W, 58W) voldoen aan de EN13201-norm en hebben een verwachte levensduur van 50.000 uur (@ L80, Ta 25 ° C). Het geïntegreerde dimsysteem vermindert het energieverbruik met maximaal 50% in vergelijking met verouderde installaties, zonder afbreuk te doen aan de verlichtingniveaus of de kwaliteit van het licht.

Clan C LED levert licht waar het nodig is, dankzij het optimaal inzetten van lantaarns en zonder verspilling. Het precieze optische ontwerp van de individuele LEDs geeft een betere spatiëring en uniformiteit in vergelijking met meer conventionele lichtbronnen.

De installatie bij Sør Amfi Arendal beschikt bovendien over het Identification Visibility Safety (IVS) systeem om de veiligheid van voetgangers te verbeteren dankzij een speciale dubbele asymmetrische optiek. Het gebruik van extra signalering maakt het makkelijk voor bestuurders om voetgangers op het trottoir en de stoeprand van op een afstand te zien, terwijl de voetgangers in staat zijn om duidelijk het straatoppervlak, obstakels en andere voetgangers te zien. De IVS wordt op dezelfde hoogte (4 tot 7m) gemonteerd en gebruikt hetzelfde ontwerp in de installatie om een totale unificatie te waarborgen.

Paal Dokkedal van Agder El. Installasjon AS zegt: "We zijn zeer tevreden met alle buiten- en binnenarmaturen die door Thorn Lighting werden geïnstalleerd. Ze passen perfect in de moderne omgeving die we hier hebben gecreëerd, terwijl energiegebruik wordt  geminimaliseerd en kwaliteitsvol licht wordt geboden aan Sør Amfi Arendal."

Feiten

  • De volgende armaturen werden gebruikt: Base LED, Cruz LED, Glacier II LED, EquaLine LED, D-CO LED, Clan LED en Band 2
  • Voor de binnenverlichting werden eenvoudige, stand-alone oplossingen van Thorn gebruikt, waardoor de afzonderlijke gebieden onafhankelijk van elkaar worden geregeld. Zij omvatten SwitchLite, SensaDigital en SensaDAY.
  • De verlichting werd geplaatst in samenwerking met aannemer AgderEl.installasjon.