Home / Over Thorn / News / Zumtobel Group Award

Zumtobel Group Award

  • Zumtobel Group Award 2017
Nov 17, 2016

Dien uw project nu in!

De 'Zumtobel Groep Award – Innovaties voor duurzaamheid en menselijkheid in de gebouwde omgeving" is een architectuurprijs die een drijfveer vormt voor nieuwe ontwikkelingen en concepten in de gebouwde omgeving. Die zijn nodig om nu en in de toekomst de levensomstandigheden in de steden te verbeteren en in hun energiebehoefte te voorzien.

De door Thorn gesponsorde categorie Urban Developments & Initiatives bestaat uit stedelijke projecten: strategieën voor stadsontwikkeling/-planning, structuurplannen, projecten voor de openbare ruimte en landschapsarchitectuur. Deze categorie omvat ook lopende onderzoeksprojecten en sociale initiatieven in een stedelijke context.

De prijs is bedoeld voor stedelijke ontwikkelingen die gaande zijn of gerealiseerd zijn in de afgelopen drie jaar (30 nov 2013 – 15 jan 2017), en ook voor lopend onderzoek naar verbeteringen ten aanzien van duurzaamheid en menselijkheid in de gebouwde omgeving. Het is bovenal de bedoeling om een opkomende generatie onderzoekers en praktijkmensen te stimuleren in hun werk op het gebied van de architectuur en stedenbouw. De prijs in deze categorie kan ertoe bijdragen dat stedelijke projecten gemakkelijker worden uitgevoerd en gesteund en dat lopende initiatieven of sociaal nuttige onderzoeksprojecten worden aangemoedigd. Personen of groepen die verbonden zijn aan een universiteit, architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten, NGO's en particuliere of publieke initiatieven komen in aanmerking.


Lees hier meer over de Zumtobel Group Award.

← Terug naar overzicht